Informații importante Covid-19

apr. 7, 2020

ÎN ATENȚIA PACIENȚILOR CU MIELOM MULTIPLU

Astăzi, suntem într-o situație fără precedent. În contextul pandemiei de Covid-19, se impune în mod deosebit ca pacienții cu mielom multiplu să aibă o atitudine mult mai atentă în a se proteja și a se feri de locuri aglomerate.

Pacienții cu mielom multiplu care sunt nevoiți să meargă la tratament sunt rugați să ia legătura cu medicul curant și să stabilească împreună cu acesta dacă este posibilă amânarea vizitei la spital. Medicul curant va decide dacă tratamentul poate fi temporizat, mai ales date fiind riscurile inerente oricărei deplasări în afara domiciliului.

În calitate de pacienți arondați Institutul Clinic Fundeni, secția Hematologie, în grija domnului prof. dr. Daniel Coriu și a doamnei dr. Sorina Bădeliță, știm foarte bine că există foarte mulți pacienți care vin la Fundeni în fiecare zi. Știm că această echipă de medici a fost tot timpul în linia întâi, că nu au existat momente în care să nu ne fi răspuns la toate întrebările și să nu fi găsit soluții la toate problemele noastre. Este momentul să ne amintim că drumurile noastre săptămânale spre Spitalul Fundeni au fost posibile datorită acestor medici, care s-au implicat zi și noapte și au învățat neîntrerupt să afle, să descopere și să aplice tratamentele cele mai potrivite pentru noi, pacienții cu mielom multiplu. Această minunată echipă de medici și asistente ne-a stat alături și ne-a ajutat prin toate momentele prin care am trecut ca pacienți. Astăzi, suntem datori prin comportamentul nostru să-i protejăm, ajutându-i astfel să-și facă datoria în aceste condiții speciale, când riscurile sunt crescute pentru toată lumea, în special pentru personalul medical suprasolicitat și pentru noi, pacienții. Din respect pentru ei, trebuie să fim mai atenți, mai toleranți și să ne adaptăm la toate cerințele impuse de situația actuală.

De asemenea, suntem datori mai mult ca oricând să ne informam și să respectăm tot ce este imperativ de făcut în situația pacienților cu mielom multiplu. Depinde numai de noi să avem o calitate bună a vieții și să ne menținem sănătatea, evitând să ieșim din casă. Iată câteva linkuri cu recomandări din partea personalului medical specializat, emise pentru pacienții cu grad mare de risc:

Multă sănătate în trup și în suflet!
STAȚI ACASĂ!