Despre mielomul multiplu

  Mielomul multiplu este o formă de cancer care afectează celulele plasmatice din măduva osoasă. Celulele plasmatice sunt celule specializate care produc anticorpi pentru a ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor. În mielomul multiplu, celulele plasmatice anormale se înmulțesc necontrolat și formează tumori în măduva osoasă, ceea ce poate duce la deteriorarea oaselor și a altor țesuturi din corp.

  Deși se situează pe locul 2 în rândul celor mai frecvente forme de cancer al sângelui, mielomul reprezintă doar 1% dintre toate tipurile de cancer. Multe persoane nu au auzit niciodată despre mielom; prin urmare, aflarea unui asemenea diagnostic te poate speria. Într-un fel, poate fi chiar mult mai îngrijorătoare decât dacă ai fi diagnosticat cu o altă formă de cancer, deoarece nu este la fel de mediatizată precum cancerele de organe.

  Vei avea foarte multe întrebări și vei învăța foarte mult despre mielom în săptămânile și lunile ce vor urma de la diagnostic. Îți va lua mult timp până când totul va începe să aibă sens pentru tine. Site-ul de față îți oferă răspunsuri la majoritatea întrebărilor pe care ți le vei pune despre mielom: cum te poate afecta, ce tratamente ți se vor administra și cât de mult sau de puțin va aduce schimbări în ceea ce poți face în prezent. Aflând mai multe despre mielom, vei reuși într-o mai mare măsură să faci față tuturor sentimentelor care vor veni odată cu diagnosticul.

  Îți recomandăm să nu citești totul dintr-odată, dar să te întorci oricând la informație atunci când vrei să știi mai multe despre un aspect legat de boală sau când dorești să-ți împrospătezi memoria.

  Ai nevoie de ajutor?

  Știm cât de greu este să găsești sprijin și informații despre mielomul multiplu.

  Află mai multe